Hoe gaat een bruidsreportage bij Klaas Norg fotografie in zijn werk?

Voor mij is elke bruiloft een unieke gebeurtenis. Een bruidsreportage is niet het simpelweg vastleggen van een ceremonie en familieportretten. Ieder bruidspaar is anders. Daarom spreek ik ook graag ruim voor de bruiloft met het bruidspaar af, zodat wij elkaar beter leren kennen. Jullie kunnen mij dan jullie wensen kenbaar maken en eventueel voorbeelden laten zien van wat jullie als bruidspaar verwachten. Zo heb ik al vele bruiloften mogen fotograferen, op verschillende locaties en op plaatsen in binnen- en buitenland.

Als fotograaf blijf ik zo veel mogelijk op de achtergrond. Geen irritante flitsen tijdens de ceremonie als het niet nodig is. Het moet een prachtige dag zijn die jullie nog lang zullen bijblijven. De foto’s zullen daarbij een belangrijk onderdeel vormen. Ik ben mij bewust van de rol die ik daarin speel. Daarom benader ik elke bruiloft als een unieke gebeurtenis, waarin ik niets aan het toeval wil overlaten.

Camera’s en lenzen worden voor de bruiloft dan ook grondig nagekeken en schoongemaakt. In geval van ziekte is er een back-up fotograaf beschikbaar. Indien gewenst kan ik een offerte maken voor een tweede fotograaf die de dag, of een deel van de dag, ook meeloopt.

Bekijk rustig deze website en als het jullie aanspreekt maak ik graag een afspraak om het één en ander toe te lichten. Ik hoop jullie snel te zien.

Wat zijn de stappen voor een geslaagde bruidsreportage?

Ter kennismaking spreek ik bij jullie thuis af. Ik neem dan een voorbeeld mee van een trouwalbum en uitnodigingskaarten. We bespreken jullie wensen zodat ik de juiste voorbereidingen kan treffen voor de grote dag. Ik zal jullie ook vragen naar het tijdschema voor de dag. Het tijdschema is erg belangrijk, zodat de belangrijkste momenten van de dag niet vergeten worden.

De pre wedding shoot is erg belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Niet iedereen is gewend om op de foto te gaan. De bruiloft zelf is vaak een stressvolle dag en het ‘poseren’ voor de fotograaf gaat dan een stuk minder soepel. Dankzij de pre shoot weet ik wat jullie van mij verwachten en andersom; hierdoor zullen jullie op de trouwdag veel relaxter op de foto staan. Verder is de pre wedding shoot het beste moment om locaties te spotten voor de bruidsreportage. Een plek die tegenvalt kun je beter op dát moment tegenkomen, dan dat je in de bruidsjurk staat en we – door tijd gedwongen – toch op een tegenvallende locatie de foto’s moeten maken.

Optioneel ontwerpen wij samen de uitnodigingskaart. Er kan dan gebruik worden gemaakt van de foto’s die wij in de pre wedding shoot hebben gemaakt.

In de week voorafgaand aan de bruiloft bezoek ik, of eventueel samen, alle locaties en rijd ik alle routes tussen de locaties zoals dat tijdens de trouwdag ook gaat gebeuren. Op die manier weet ik zeker dat alles toegankelijk is en we geen onaangename verrassingen krijgen.

De grote dag zelf. Ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben en leg de dag vast met zo veel foto’s als ik maar kan maken. Ik probeer mijzelf daarbij zo onzichtbaar mogelijk te maken. Het is jullie dag.

De dag is voorbij; ik kom in de studio met 2.000 (!) of meer foto’s. Uit alle beschikbare foto’s maak ik een selectie van rond de 300 foto’s. De bruidsreportage zet ik, naast kleurenfoto’s, ook om naar zwart-wit én een kleurstelling die past bij de sfeer van de bruiloft.

Een selectie uit die 300 foto’s zal gebruikt worden in een mooie slideshow die jullie aan familie en vrienden kunt laten zien. De show duurt in de regel 10 à 15 minuten. Ik zal jullie ook vragen om muziekbestanden voor de slideshow uit te zoeken. Jullie eigen muziek is immers het mooiste om onder de foto’s te laten horen. Op de DVD en BlueRay staat ook de selectie van rond de 300 foto’s in hoge resolutie. Deze zijn geschikt om zelf af te laten drukken. Het is daarnaast ook een optie om de foto’s online na te bestellen in een speciaal daarvoor ingerichte bestelpagina.

Optioneel ontwerpen wij samen de bedankkaart. We maken dan gebruik van de gemaakte foto’s.

Uit de 300 foto’s maken jullie of ik een selectie van ongeveer 75 foto’s. Dat is het aantal wat wij in een 30 pagina’s tellend trouwalbum op een mooie manier kwijt kunnen. Indien er meer foto’s in jullie trouwalbum moeten, komen er meer pagina’s in het boek. Daar zal ik jullie tijdig van op de hoogte stellen, want daar zijn extra kosten aan verbonden. Kijkt u voor de kosten van een trouwalbum op de speciaal daarvoor ingerichte pagina op deze site.

Het album maken wij digitaal op. Het concept boek komt op een speciaal daarvoor ingerichte webpagina te staan waar jullie op en aanmerkingen kwijt kunnen. Het boek gaat pas in productie als jullie 100% tevreden zijn over het ontwerp.

Voor de betaling hanteer ik 3 fasen:

1e betaling: Pre wedding shoot en uitnodigingskaarten
2e betaling: Reportage en bedankkaarten
3e betaling: Trouwalbum

Indien er voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan en van de opdracht wordt afgezien, dan worden de gemaakte uren in rekening gebracht (€ 75,-/uur).

Ook na de bruiloft sta ik als fotograaf graag tot jullie beschikking. Willen jullie wellicht extra familiefoto’s laten maken? Of is er een klein wonder op komst? Dan ben ik jullie graag van dienst. Graag laat ik jullie de verschillende mogelijkheden zien, die Klaas Norg fotografie te bieden heeft.

Wat bruidsparen zeggen

“Wij beleven onze trouwdag weer volledig opnieuw bij het bekijken van de bruidsreportage. Wat een schitterende herinnering!”

“Door de professionaliteit van Klaas Norg konden wij vollop genieten van onze trouwdag. De rust en het vertrouwen dat het allemaal goed zou komen, maakte het een onvergetelijke dag!”

“Nog geregeld stoppen wij de DVD in de speler om na te genieten van onze bruiloft. De persoonlijke slideshow met onze eigen muziek maakt het bekijken van de foto’s extra leuk. Elke keer weer tranen!”

Wie is Klaas Norg?

Het begon allemaal in 2002. Toen nog werkzaam bij een gerenomeerd architectenbureau, was ik onder andere verantwoordelijk voor alle publicaties en presentaties van het bureau. Mijn interesse voor de fotografie nam rap toe en ik kreeg verschillende fotoopdrachten voor tijdschriften en vakbladen. Door deze opdrachten ben ik vanaf 2008 mijn eigen bedrijf gestart “Klaas Norg visualisaties“. Toen nog gericht op fotografie in combinatie met DTP werk en 3D visualisaties.

Al snel werd duidelijk dat de fotografie kant het telkens weer won en na de eerste bruidsreportage in 2008 was ik meteen verkocht en ben ik mij daar in gaan specialiseren. Een bruidsreportage is zo dankbaar om te doen. Het is wellicht de mooiste dag van je leven en het is voor mij een eer om deze dag voor jullie vast te mogen leggen. Door mijn vakkennis en creativiteit kunt u van mij verwachten dat ik er alles aan doe om de mooiste herinnering te maken aan jullie bijzondere dag.